På Didacta har vi alltid flera projekt på gång. En del uppdrag är snabba, en del pågår under flera månader. Här visar vi ett urval.

Grafiskt material, Camozzi Automation AB

Höstens arbete för Camozzi har inneburit en hel del uppdateringar av olika broschyrer, annonser med mera, på grund av att en ny grafisk profil. Riktigt snygg, tycker vi! Camozzi grundades 1964 (se nedan) och i år 2018 var det dags för en förändring av hela Camozzis grafiska profil och namn. Svenska Camozzi heter numera Camozzi Automation AB och Didacta har under många års tid haft äran att hjälpa dem med deras grafiska material. Ett flertal broschyrer, annonser och annat tryckt och digitalt material har i år förnyats med Camozzis nya namn och logotyp. Ett riktigt roligt arbete på grund av den stilrena grafiska profilen, men framför allt det trevliga gänget på Camozzi.

Detaljer

Inspirations- och utbildningsfilmer, Leanway AB

Vi har hjälpt Anna Sjödin på Leanway AB med fyra inspirations- och utbildningsfilmer om effektivitet och inre lugn. Filmerna är gjorda på uppdrag av PEAB och deras arbetsmiljövecka. Varje film är 13–20 minuter lång, där Anna presenterar sina metoder för en effektiv arbetsdag. Vi varvar närbilder och bilder i halvfigur med förklarande illustrationer och förtydligande texter. Klicka på Detaljer för att se delar ur filmerna.

Detaljer

Utbildningsfilmer i fordonsteknik, Gleerups Utbildning AB

Om nu ”en bild säger mer än tusen ord”, hur mycket säger då inte en film som visar 30 bilder i sekunden?
En hel del har det visat sig. Vi har samarbetat med två av Sveriges mest erfarna författare inom fordonsteknik. De har tagit sitt kunnande och sin pedagogik från tryckta läromedel och omvandlat det till film, med ett fantastiskt resultat. Filmerna visar, på ett tydligt och pedagogiskt sätt, allt från att manövrera stora bil-liftar till hur man byter ut de minsta lamporna.

Detaljer

Ny hemsida, Slättarps Gård

För åtta år sedan öppnade Slättarps Gård och vi har varit med från start. Det känns därför extra roligt att få presentera deras nya hemsida som vi byggt upp tillsammans med WebTree.

Eftersom Slättarps Gård består av tre delar: Butik, Café/Restaurang och Showroom, har vi planerat hemsidan därefter. Allt för att det ska bli enkelt för besökaren att hitta vad hen söker, bland annat med en kalender för information och en del enbart för inspiration! En tydlig struktur är viktigt och vi upplever att vi har lyckats med det.

Detaljer

Exponent 3C, Läromedel i matematik, Andra upplagan, Gleerups Utbildning AB

Exponent är en läromedelsserie i matematik för gymnasieskolan. Vi har fått uppdraget att revidera Exponent 3C i enighet med andra upplagan av Exponent 1 och 2. Innehållsmässigt har boken förbättrats på flera punkter utifrån synpunkter från elever och lärare. Även de nya direktiven i ämnesplanen om att använda digitala verktyg har påverkat innehållet. Bokens struktur har förbättrats och antalet övningar på grundläggande nivå har ökats och övningarnas svårighetsgrad har fått tydligare markering. Formgivningsmässigt var det spännande och utmanande att ta över någon annans formgivning och mallar. Vi satte vår prägel på boken genom att byta ut och lägga till nya fotografier – allt för att ge en tydlig förändring åt den nya upplagan.

Författare: Susanne Gennow, Ing-Mari Gustafsson och Bo Silborn

Detaljer

CordaNova, delkurs 1–4, Läromedel i matematik, Andra upplagan, Gleerups Utbildning AB

CordaNova är en läromedelsserie i matematik för kommunal vuxenutbildning som vi tagit fram åt Gleerups Utbildning AB. Nu har böckerna uppdaterats med kapitel om programmering.

För att eleverna lätt ska kunna orientera sig i böckerna, har alla olika pedagogiska delar som övningar och exempel, fått en tydlig identifikation med hjälp av färg, grafik och typografi. Varje enskild bok har varsin huvudfärg på ingressidor och huvudrubriker för att skapa lite variation.

Eftersom böckerna vänder sig till vuxna kom vi tillsammans med förlag och författare fram till att bilderna genomgående skulle vara riktiga foton eller realistiska 3D-bilder från den vuxna vardagen.

Detaljer