Vi på Didacta Produktionsbyrå arbetar med både stora och små företag. Det ger oss spännande utmaningar och en gedigen produktionsbredd. Här presenterar vi (i alfabetisk ordning) ett urval av våra kunder och samarbetspartners.

Advokatbyrån Gulliksson

”Förstahandsvalet inom affärsjuridik och ledande inom immaterialrätt.”

En stor del av Advokatbyrån Gullikssons klienter är företagare som söker patent eller mönsterskydd för sina produkter och tjänster. Till en patent- eller mönsteransökan krävs det tydliga ritningar och ibland även 3D-bilder. Rickard hjälper till att ta fram de bilder som krävs för att Gullikssons ska kunna skydda klienternas produkter på bästa sätt.

Ahlsell

”Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El och Verktyg & Maskiner.”

Åtskilliga är de verktyg som Rickard har illustrerat åt Ahlsell. Skyddsskor, väskor och diverse handverktyg har fått levereras till Rickards skrivbord för att avbildas i Adobe Illustrator. Vid ett par tillfällen har dessutom Fridha ryckt in och hjälp till med originalarbetet av Ahlsells säljblad ”Kampanjtorget”.

Alvesta kommun

Alvesta kommun

”Alvesta kommun, södra Sveriges mittpunkt” – Integrerar lokalt boende med lokala möjligheter”

Tillsammans med Lotta Solding på Ordspråk hjälper vi Alvesta kommun med att ta fram informationsmaterial – både till kommunens invånare och till kommunens anställda. Ett roligt samarbete där våra olika roller får ha ett stort kreativt spelrum som lett till ett mycket uppskattat resultat.

Arkitekt Grönt

”För kreativa utemiljöer – konceptutveckling, kreativa analysverktyg, natur, arkitektur, kultur, projektutveckling, handledning, landsbygdsutveckling, projektledning.”

Tuva Sköld är landskapsarkitekt och miljöpsykolog. Didacta tagit fram en ny logotype och visitkort för hennes nya företagsnamn Arkitekt Grönt. Fridha utgick från Tuvas tidigare gröna färg, men bytte ut den tidigare symbolen mot ett handritat blad som mjukar upp den stabila texten. Fridha valde ett tydligt teckensnitt av Hermann Berthold för att det känns både tryggt och pålitligt; uttryck som Arkitekt Grönt vill förmedla till sina kunder. Fridha har även lekt lite med Ö:et, dels för att det blir en logo man minns och dels för att ge en internationell känsla.

Bästa kompisar

”Bästa Kompisar är en Malmöbaserad reklambyrå. Vi har all produktion och vision i huset. Vi skapar därför alltifrån annonser, trycksaker och hemsidor, till banners, tv- och radioreklam, webbfilmer och foton. Vi arbetar i team hela vägen från idéstadiet till uppföljningen av projektet. På Bästa Kompisar lämnas inget utrymme för spretiga budskap.”

Tillsammans med kreatörerna på Bästa kompisar har Rickard tagit fram ett flertal 3D-animationer och bildmaterial till deras slagkraftiga produktioner. Samarbetet har resulterat i allt från yoghurt till naturläkemedel som svichat fram i TV-rutan.

CALMIA Education Center

”CALMIA erbjuder kurser för forskare, tekniker och ingenjörer, som bland annat arbetar med produktutveckling, tekniska tjänster och kvalitetskontroll.”

Till Calmia tar vi fram broschyrer och presentationspärmar för deras olika kurser i Malmö och Lissabon. Allt material för kurserna i Sverige har samma grafiska formgivning, men varje kurs har sin speciella färg som återkommer år från år. Det ger en tydlig grafisk profil och skapar igenkänning för Calmias kursdeltagare.

Camozzi

”Camozzi utvecklar, tillverkar och marknadsför ett komplett pneumatikprogram för automation till svensk industri. Camozzi Pneumatik AB är en del av Camozzi Group i Italien, en internationell industrigrupp med en ledande position i Europa. Camozzi Pneumatik AB ligger i Malmö med produktion, centrallager och training centre.”

Camozzi är ett stort internationellt företag med en tydlig grafisk profil, vilket skapar spännande utmaningar med en kreativ knorr. Vi hjälper Camozzi med olika marknadsföringsmaterial i form av foldrar, roll ups, affischer och annonser. Genom åren har arbetet med det välkomnande gänget på Camozzi lett till flera spännande uppdrag. Nu senast en företagspresentation som vi hoppas att de är stolta över.

EllErr Konsult

EllErr Konsult

”För ett sunt organiserande”

EllErr Konsult drivs av Lisbeth Rydén som är organisationskonsult med särskild inriktning på psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö. Hösten 2015 kom Lisbeth ut med en bok ”Komma till tals, komma till sin rätt, komma till rätta med” som Didacta har hjälp till med. Fridha har tagit fram den grafiska formgivningen och gjort originalarbetet till både omslag och inlaga.

Logotyp HIFA

Gleerups Utbildning AB

”Gleerups är en av Sveriges ledande aktörer för framgångsrikt lärande. Utifrån en stark pedagogisk plattform och ett tydligt användarfokus vill vi bidra till att bygga världens bästa skola och högskola. Genom ett aktivt och nära samarbete med lärare, elever, skolledare och forskare utvecklar vi innovativa verktyg för framgångsrikt lärande.”

För Gleerups skriver vi, formger och/eller illustrerar läroböcker i olika ämnen. I första hand är det gymnasieböcker i teknik, fysik och design, men även matematik och naturkunskap för grundskolan. Vi tar även fram web-lektioner som innebär utbildningsmaterial på Internet, ett aktivt komplement till den tryckta boken. Vi arbetar tillsammans med flera läromedelsutvecklare på Gleerups, de är ett varmt professionellt gäng, på ett företag som värnar om både anställda, frilansare och kunder.

Logotyp HIFA

HIFA

”Practise makes perfect.”

HIFA tillverkar laborationssatser för kompetensutveckling inom automation åt skola och verkstadsindustrin. Till HIFA har vi arbetat fram en kraftfull logotyp i en sober grå ton med en symbol i form av ett H inuti en stabil vinröd kvadrat. En vinröd färg som sticker ut och syns. Vinrött signalerar (precis som grått) bland annat kompetens och stabilitet, vilket går hand i hand med HIFA som företag. Typsnittet är en omarbetad och kraftigt spärrad Arial Black, eftersom en logotyp med några få bokstäver behöver ta plats.

Hjortsby Torp, logotyp

Hjortsby Torp

”Hjortsby Torp – Country Living & Golf”

Hjortsby Torp – Country Living & Golf är ett högklassigt boende i en härlig miljö utanför Helsingborg. Didacta fick äran att ta fram Hjortsby Torps logotyp och tillsammans med webbyrån Webtree arbetade vi fram en användarvänlig och attraktiv hemsida. Hjortsby Torps önskemål var att deras grafiska profil skulle gå i grönt, vara avskalad och andas natur, skånelänga, åkermark och golf. De vill lyfta fram sin personlighet, ett gemytligt och kvalitativt boende samt deras aktiva hållbarhetstänk. Vi är glada att Hjortsby Torp är nöjda och tycker att vi har lyckats på alla plan.

Jeffery Richt | Photography

”My name is Jeffery Richt and I am a still and motion photographer based in and out of Malmö Sweden. My team consists of me, my assistant photographer and retoucher. We love to push our limits and that is something we hope shows in our work.”

Samarbetet med fotograf Jeffery Richt har pågått i snart tjugo år. Det har bland annat inneburit att Rickard varit delaktig i en mängd fotoretusch-uppdrag. Allt från hjärtformade moln till knycklig asfalt. Att arbeta tillsammans med en så proffsig fotograf och idéspruta som Jeff, innebär en hel del kreativa utmaningar och resulterar alltid i produkter vi är mycket stolta över.

JustIT Electronics – Teknikutbildning.se

”Det man hör, det glömmer man. Det man ser, det minns man. Det man gör, det förstår man!”

Tillsammans med författaren och ingenjören Jörgen Johnsson på JustIT Electronics har vi producerat ett stort antal läromedel genom åren. Böcker i bland annat matematik, microprocessorteknik, dator- och kommunikationsteknik, mekatronik, styrteknik, elkompetens och servoteknik. Vi har även tagit fram en logotyp och hjälpt till med hans hemsida. Med sin gedigna kompetens, otroliga idérikedom och generösa leende ser vi fram emot fler gemensamma projekt i framtiden.

JS Sverige

”På JS Sverige är vi specialister på att skapa mottagaranpassade MultiMedia Broschyrer.”

Åt JS Sverige frilansade Fridha under nästan två år som AD och copywriter. Tillsammans med projektledare och kund tog hon fram ett tjugotal broschyrer åt bland annat Björn Axén, Hemköp och Skellefteå City Airport. Det var spännande frilansarprojekt eftersom inget företag var det andra likt.

Leanway

Leanway AB

Leanway AB skapar effektivitet, värde & resultat

Anna Sjödin på Leanway AB är en varm och färgstark person samt en proffsig och förtroendeingivande företagare. Vi är stolta över att få ta hjälpa Leanway med foton, illustrationer och övrigt grafisk material för att förstärka företagets identitet. 2017 fick vi äran att uppdatera Leanways logotyp inför 10 årsjubileet!
Tillsammans med webbyrå WebTree har vi även tagit fram en hemsida där vi formgav, fotograferade och skrev om texter – helt enkelt gjort en tydligare och personligare profil för Leanway. Resultatet blev en färgsprakande och strukturerad hemsida sprängfylld med information om Leanway AB och Leanwaymetoden.

Liber

Liber utvecklar, förädlar och distribuerar läromedel, e-läromedel, kurslitteratur och facklitteratur i syfte att på bästa sätt stödja den lärande individen i skolan, högskolan och i yrkeslivet.”

För Libers räkning har vi producerat ett tiotal matematikböcker både för gymnasie- och komvuxelever. Vi har även producerat ett flertal gymnasieböcker i el och elektronik i serierna ”Elektronik 2000” och ”Ellära 2000″ med titlar som bland annat Digitalteknik A och B, Grundläggande elektronik och Styrteknik. Till samtliga böcker har vi fyllt sidorna med pedagogiska tekniska illustrationer och en tydlig formgivning som inspirerar eleverna till läsning.

Ordspråk

När tankar blir ord.”

I lokalerna på Stora Nygatan 38 finns inte bara Didacta utan även Ordspråk. Ordspråk producerar, redigerar och språkgranskar texter, trycksaker, böcker och webbplatser. Lotta Solding som driver Ordspråk är en lugn, klok och varm kontorskollega som förgyller våra gemensamma kaffe- och lunchstunder. Självklart bad vi Ordspråk om hjälp för en sista granskning av denna hemsida.

Relevans

”Relevans är reklambyrån som kan läkemedel och hälsa. Som Nordens ledande kommunikationsbyrå inom hälsoområdet överträffar vi förväntningar med budskap och kommunikation som spelar roll – för ditt varumärke, din verksamhet och din kund.”

Åt reklambyrån Relevans och under projektledning av AD:n Ludvig Svartz har Rickard hjälpt till med illustrationer, fotoretusch och animationer till olika reklamkampanjer. Relevans framgångsrika kampanjer har gjort dem till vinnare av Årets Byrå 2010 och 2011, vilket gör oss extra stolta att ha dem som kund.

Slättarps Gård

”Slättarps Gård är en rustik tegelgård och en mötesplats för generationer.
 Möt en mix av interiör, mode, textil, blommor och leksaker i butiken. Vandra vidare in i caféet för en mysfika och härliga delikatesser. 
Njut av en bit mat & dryck i restaurangen Slättarp Mat & Möten, och boka in er fest eller konferens i våra nya lokaler. Varmt välkommen till Slättarps Gård – lekfullt i rum & tid.”

Efter snart fyra år har Slättarps Gård landat i sitt koncept. Slättarps Gård består av en lifestylebutik med kläder, inredning, leksaker, växter och mycket mer. Det finns ett café med fantastisk fika och lunch, en högklassig restaurang och en eventlokal för fest och konferens.

Didacta var med från början och tog fram en logotyp med ett lekfullt uttryck. En klargrön handritad fjäril fick stå som symbol. Nu fyra år senare har Slättarps Gård vuxit. Slättarps Gård är fortfarande lekfulla, men de har mognat och har nu ett betydligt större utbud.

Därför har vi valt att tänka stort! Vi har tagit fram en symbol i en sober färg som går att förändra i det oändliga. Fjärilen tillsammans med restaurangen Slättarp Mat & Mötens symbol, ett handritat kryss, fick bakas samman till en smakfull och stilren symbol. Steg för steg skalade vi bort tills vi slutligen hittade vad vi var ute efter. Vi stramade upp, valde versaler och skapade en logotyp som står för allt det som Slättarps Gård är idag år 2014. Det är vuxet och smakfullt – men samtidigt lekfullt och varierande.

Slättarps Gård Restaurant

”Slättarps Mat & Möten. Restaurang · Café · Fest · Konferens · Bröllop

Krögaren Lenzi Fahrner som driver caféet och restaurangen på Slättarps Gård har vi samarbetat med under ett par års tid. Han tog över caféverksamheten på gården och startade sedan upp en förstklassig restaurang med allt vad man kan önska. Han ordnar grill- och fonduekvällar, gör världens godaste räksallad och erbjuder fantastiska viner till sina gäster. Som en del av Slättarps Gårds förändrade grafiska koncept tog vi fram en ny logotyp till restaurangen. Vi behöll den vinröda färgen, men stramade upp och såg till att den fick samma grafiska form som resten av gårdens grafiska profil.

Texel

”Välkommen till Texel – bokförlaget för dig som söker kunskap.

Samarbetet med Texel AB har pågått under många år. Tillsammans med dem har vi tagit fram INTRO-serien och utan dem hade inte böckerna nått ut till hela den svenska skolmarknaden. Eva på Texel har, förutom ett mjukt och behagligt sätt, ett gediget kartotek, en förmåga att hitta rätt personer och butiker att leverera böckerna till. Hon sköter allt det praktiska kring leveranserna så som utskick, beställningar och att packa kartonger. Det har blivit många tunga kartonger och etiketter genom åren och vi är så tacksamma för den hjälpen.

Tata Tak Entreprenad

Täta Tak

”Vi bryr oss!

Täta Tak Entreprenad har funnits sedan 1998, med bas i Helsingborg och Malmö och med en kundkrets över hela Skåne. De är för närvarande ett 40-tal anställda och har som ledstjärnor kompetens, omtanke, delaktighet och framför allt tillgänglighet.

I företagsgruppen ingår också Glumslövs Plåt AB, ett komplett plåtslageri med egen verkstad och välutbildad personal samt avdelningen Täta Tak Brandskydd som är specialister på service, inspektion och byte av brandventilatorer.

Vårt samarbete med Täta Tak startade 2017 och vi hjälper dem med annonsproduktion och mailutskick. Vi ser fram emot ett fortsatt roligt samarbete!

Företagets kärnvärden är Enkelhet, Lekfullhet och Hållbarhet. Resultatet blev en tydlig och enkel, men ändå lätt lekfull logotyp

Visionskompaniet Arkitektur & Projekt

”Vi bygger rum med lekfull och hållbar träarkitektur”

Till Visionskompaniet Arkitektur & Projekt har Fridha tagit fram en ny logotyp, visitkort och presentationsfolder. Företagets kärnvärden är Enkelhet, Lekfullhet och Hållbarhet. Resultatet blev en tydlig och enkel, men ändå lätt lekfull logotyp, som går hand i hand med Visionskompaniets kärnvärden. Foldern blev en stilren grafisk produkt, med läckra bilder och informativ och inspirerande text. Ett roligt projekt med en hel del kreativt tänk.

Välinge Innovation AB

Välinge Innovation AB

”Leading the flooring technology evolution”

Välinge Innovation AB är ett världsledande forsknings- och utvecklingsbolag med inriktning på innovativa golvlösningar. För att kunna söka patent och mönsterskydd för sina produkter krävs det tydliga ritningar och ibland även 3D-bilder. Rickard hjälper till att ta fram de bilder som krävs för att Välinge Innovation AB ska kunna skydda sina produkter på bästa sätt.

Webtree

”Vi är Webtree. En webbyrå som utvecklar kreativa webbplatser med smarta tekniska lösningar.”

Våren 2014 inledde Didacta ett kreativt samarbete med webbyrån Webtree. Tillsammans med dem tar vi fram en ny hemsida åt Leanway AB. Vi får möjligheten att arbeta med det vi är bäst på: text, bild och form. Webtree hjälper oss med det andra: att bygga ett funktionell hemsida med proffsiga lösningar.