Läromedel

Vi skriver läromedel i bland annat design, fysik, teknik och matematik. 

Boken Design 1 har Johnny och Fridha på Didacta skrivit tillsammans med författaren Johan Frid. Fridha har även formgivit den, Rickard har tagit fram bildmaterial och sedan paketerade Fridha den snyggt för tryck. Ett roligt projekt där vi var med i hela processen.

Design 1
Läromedel för gymnasieskolans Teknikprogram.

Teknik 1 är skriven av Johnny Frid och formgiven och producerad av Didacta. Omslagsbilden är en lekfull bild: människa möter teknik, med tydlig inspiration av Michelangelos fantastiska målning ”The creation of Adam”. Här har Rickard kombinerat foton och 3D-illustration till en spännande bild. Tillsammans med Fridhas formgivning blev resultatet en av Gleerups bästsäljare!

Teknik 1
Läromedel för gymnasieskolans Teknikprogram.

Energiteknik 1 är en lärobok i Meta-serien och skriven av Johnny. Han har även skrivit boken Matematikmanual i samma serie och står som redaktör till ett flertal av böckerna. Alla böckerna är formgivna av Fridha, Rickard har tagit fram de flesta bilderna och tillsammans har vi arbetat fram de spännande omslagen.

Energiteknik 1
Läromedel för gymnasieskolans El- och energiprogram.

Redaktionell text

Vi tar fram strukturen för exempelvis en hemsida eller en bok – hittar den röda tråden, korrekturläser och kommer med råd och tips. Vi hjälper dig att nå ut med ditt budskap.

INTRO-serien består av tre inspirerande böcker i bild, form och design för både skolelever och privatpersoner. Böckerna är skrivna av Johan Frid som även tagit fram det mesta av bildmaterialet tillsammans med Rickard. Fridha har formgivit och Johnny har varit redaktör. Johnny har lusläst läroplaner, strukturerat innehållet och kommit med konstruktiv feedback. Resultatet är otroligt populära böcker som varit väldigt roliga att arbeta fram och ge ut tillsammans med Texel AB.

INTRO-serien
Läromedel för grundskole- till högskolenivå i bild, form och design.

Johnny har varit redaktör till ett flertal av böckerna i serien Meta. Han har även skrivit böckerna Matematikmanual och Energiteknik i samma serie. Alla böcker i serien är formgivna av Fridha, Rickard har tagit fram de flesta bilderna och tillsammans har vi arbetat fram de läckra omslagen.

META-serien
Läromedel för gymnasieskolans El- och energiprogram.

Weblektionerna i kemi för högstadiet har skrivits av Johhny Frid efter Anders Henrikssons originalmanus och producerats av Didacta.

Web-lektioner
Produktion av filmmanus till web-lektioner i kemi för högstadiet.

Barnböcker

Vi har skrivit tre barnböcker om flickan Emmi och hennes familj, att läsa på läsplatta eller dator.

Barnboken Emmi och sköldpaddan är gjord både som iBook och e-bok av oss på Didacta. Den handlar om flickan Emmi som älskar sköldpaddor, men hennes mamma är livrädd för dem. Författare: Fridha Henderson. Illustratör: Rickard Ax

Emmi och sköldpaddan
E-bok för barn i åldrarna 6–9 år.

Emmi och alfabetsbreven är utgiven som e-bok och handlar om när flickan Emmi börjar skolan. Författare: Fridha Henderson. Illustratör: Rickard Ax

Emmi och alfabetsbreven
E-bok för barn i åldrarna 6–9 år.

Emmi och Kusin Terpentin är utgiven som e-bok och handlar om när flickan Emmi har en egen konstutställning. Författare: Fridha Henderson. Illustratör: Rickard Ax

Emmi och Kusin Terpentin
E-bok för barn i åldrarna 6–9 år.