Böcker

Vi på Didacta formger och producerar läromedel för både grundskolan och gymnasieskolan. Vårt kännetecken är en tydlig pedagogisk utformning av faktatext tillsammans med intresseväckande bilder och härliga färger.

INTRO-serien består av tre inspirerande böcker i bild, form och design för både skolelever och privatpersoner. Böckerna är skrivna av Johan Frid som även tagit fram det mesta av bildmaterialet tillsammans med Rickard. Fridha har formgivit och Johnny har varit redaktör. Johnny har lusläst läroplaner, strukturerat innehållet och kommit med konstruktiv feedback. Resultatet är otroligt populära böcker som varit väldigt roliga att arbeta fram och ge ut tillsammans med Texel AB.

INTRO-serien
Böcker om bild, form och design.

Boken Design 1 har Johnny och Fridha på Didacta skrivit tillsammans med författaren Johan Frid. Fridha har även formgivit den, Rickard har tagit fram bildmaterial och sedan paketerade Fridha den snyggt för tryck. Ett roligt projekt där vi var med i hela processen.

Design 1
Lärobok för gymnasieskolans Teknikprogram.

META-serien består av ett flertal läromedel för gymnasieskolans El- och energiprogram. Böckerna i serien är formgivna av Fridha, Rickard har tagit fram de flesta bilderna och tillsammans har vi arbetat fram de läckra omslagen.

META-serien
Läromedel för gymnasieskolans El- och energiprogram.

Marknadsföring

Vi producerar marknadsföringsmaterial i form av bland annat visitkort, annonser, affischer, foldrar, infoblad, kataloger och roll-ups. 

Fridha står som formgivare och projektledare för broschyren Vässa ditt företagande. En broschyr som presenterar de företagare som medverkade i projektet "Vässa ditt företagande" som drevs av KullbergUtveckling.

Broschyr för Vässa ditt företagande.

Reklambladet för INTRO-serien är formgivet av Fridha. Rickard har skapat 3D-bilden av bokstapeln.

Säljblad för INTRO-serien.

Den här vikbara foldern tog vi fram tillsammans med Camozzi. Fridha har formgivit fritt efter Camozzis grafiska profil och Rickard har fotat och illustrerat. En fräsch folder kring Camozzi i Sveriges verksamhet. Kund: Camozzi Pneumatik AB: Tryck: Exakta Printing.

Presentationsfolder för Camozzi Pneumatik AB.

Grafisk profil

Didacta skapar alltifrån enskilda logotyper till hela grafiska profiler som stärker ert företag. Vi hjälper nystartade, men även etablerade firmor, som är i behov av en ny eller förändrad profil.

Släger Läromedelsutveckling fick inte enbart en logotyp, vi hjälpte även till med företagsnamnet. Fridha valde att göra en klassisk och ganska stram logotyp för att poängtera tyngden i det kunden levererar: hans gedigna kunskap som lärare och som läromedelsutvecklare. Valet blev klassiska engelska teckensnitt: Baskerville och Gill Sans. Baskerville har så snyggt gement g! Light-versionen av Gill Sans känns fräsch och lätt i blått. Färgen blå bland annat står för intelligens, kommunikation och effektivitet.

Logotyp för Släger Läromedelsutveckling.

I år 2014 får Slättarps Gård en helt ny grafisk profil av Didacta. Ny logotype med ny symbol, nya visitkort, skyltar, profilbild, annonser med mera. Ett spännande och roligt projekt då Fridha har varit med från företagets uppstart. Det är vuxet och smakfullt – men samtidigt lekfullt och varierande.

Grafisk profil åt Slättarps Gård.

Till barnboksförfattaren Malin Jardebrand har Fridha skapat en lekfull logotyp. Namnet Jardebrand fick ett teckensnitt i handskriven stil, nästan som kalligrafi. Där under en dekorativ linje som för tankarna till en uppslagen bok. Ordet böcker fick ligga i ”leksaksklossar”, dels för att få lite färg och dels för att associera till barn.

Logotyp för Jardebrands böcker.

Digital media

Vi kan iBooks och e-böcker och gillar verkligen möjligheterna med ett e-material. 

Till Camozzi har vi skapat en företagspresentation i PowerPoint. Vi utgått från Camozzis grafisk profil och tagit fram en avskalad presentation kring företaget. Bilden visar fyra slides. Kund: Camozzi Pneumatik AB.

Företagspresentation för Camozzi Pneumatik AB.

Gleerups har digitala böcker som komplement till sitt tryckta material. Rickard tar fram webbaserade lektioner som förstärker inlärningen för eleverna. Kund: Gleerups Utbildning AB.

Web-lektion åt Gleerups Utbildning. Produktion av film och ljud.

Barnboken Emmi och sköldpaddan är gjord både som iBook och e-bok av oss på Didacta. Den handlar om flickan Emmi som älskar sköldpaddor, men hennes mamma är livrädd för dem. Författare: Fridha Henderson. Illustratör: Rickard Ax

iBooks: Emmi och sköldpaddan.