Kund:

Hjortsby Torp

Uppdrag:

Grafisk profil och hemsida

Hjortsby Torp – Country Living & Golf är ett högklassigt boende i en härlig miljö utanför Helsingborg.

Didacta fick äran att ta fram Hjortsby Torps logotyp och tillsammans med webbyrån Webtree arbetade vi fram en användarvänlig och attraktiv hemsida. Hjortsby Torps önskemål var att deras grafiska profil skulle gå i grönt, vara avskalad och andas natur, skånelänga, åkermark och golf. De vill lyfta fram sin personlighet, ett gemytligt och kvalitativt boende samt deras aktiva hållbarhetstänk. Vi är glada att Hjortsby Torp är nöjda och tycker att vi har lyckats på alla plan.

Logotyp

Vi valde en variant av engelsk grön färg för att symbolisera natur, lugn, fält och hållbarhet. Som typsnitt valde vi det gamla engelska typsnittet Baskerville av flera anledningar. Dels för att det har en öppen bokstavsform, vilket ger god läsbarhet och dels för att det är ett gediget och hållbart typsnitt. Hjortsby Torp gav oss associationer till engelska country clubs och därför passar det bra med ett engelskt typsnitt. Vi valde förändra J:et för att få en snyggare ordbild.

Till texten ”Country Living & golf” valde vi en spärrad Lucida Sans som komplement till det anrika Baskerville. Lucida är ett ungt typsnitt (1985), vackert och väldigt användbart. Det är avskalat och modernt och en snygg kontrast till Baskerville. Typsnittet finns i många varianter och fungerar fint både på skärm och i tryck.

Vad gäller symbolen så ville vi ha en rund form för att ge logotypen en mjuk och lekfull känsla. På den illustrerade taknocken anas halmtakets uppbyggnad i lätt perspektiv. Eftersom Hjortsby Torp hyr ut hus kändes hussymbolen given och det stilrena uttrycket gör att vi undviker känslan av ”gullig stuga”. De böljande fälten i bakgrunden symboliserar både odlingsfält, golfbana och himmel. Symbolen kan stå för sig själv och i olika sammanhang, exempelvis som Facebook-symbol eller som en dekorationsbild i deras grafiska material.

Hemsida

För att få fram en modern, fräsch och användarvänlig hemsida åt Hjortsby Torp samarbetade vi med webbyån Webtree. Didacta började med att arbeta fram ett tydligt manus där det var fokus på struktur och att få fram den röda tråden. Vi ville göra allt för att mottagarna skulle få bästa möjlighet att förstå hur det ser ut kring Hjortsby Torp, hur de mysiga husen är placerade och hur de ser ut invändigt, vad som ingår i boendet med mera. Vi utgick från strukturen och texterna på deras gamla hemsida och kom med förbättringsförslag på hur vi skulle lyfta sidan. Didacta arbetade med det visuella uttrycket som färger, fonter, grafisk formgivning, bildval med mera. När manuset var godkänt av Hjortsby Torp tog Webtree vid. De skötte programmering, SEO och kom med kreativa lösningar på hur sidan kunde bli ännu bättre. Resultatet blev en tydlig och attraktiv hemsida som speglar Hjortsby Torps högklassiga boende i en underbar miljö!

Här är resultatet: Hjortsby Torp – Country Living & Golf