CordaNova är ett läromedel i matematik för kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå, delkurserna 1–4. Läromedlet passar också utmärkt för gymnasieskolans introduktionsprogram samt för nyanlända i grundskolan och andra kurser i grundläggande matematik, t.ex. inom folkhögskolan.
Kund:

Gleerups Utbildning AB

Uppdrag:

Läromedel

Åt Gleerups Utbildning AB har vi tagit fram ett läromedel i matematik för kommunal vuxenutbildning, skriven av författarkvartetten Ragnar Danielsson, Gert Gabrielsson, Bengt Löfstrand och Elisabet Bellander.

Boken består av två delkurser som vi har valt att färgkoda genom att ge de två delkurserna varsin huvudfärg. Sedan har bokens alla olika pedagogiska delar som övningar, och exempel fått en tydlig identifikation med hjälp av färg, grafik och typografi. På så sätt kan eleven enkelt orientera sig i boken.

Eftersom boken vänder sig till vuxna kom vi tillsammans med förlag och författare fram till att bilderna genomgående skulle vara riktiga foton eller realistiska 3D-bilder från den vuxna vardagen.

Eftersom boken är den första i en serie på tre elevböcker, ska omslaget vara tydligt och samtidigt kunna utvecklas i kommande böcker. Så här skrev Fridha när hon presenterade omslagen för författarna:

”Kombinationen av ordet nova och de gamla Corda-omslagen fick mig att tänka på en blomma. Att blommans kronblad är som en stjärna och precis som en blomma kan eleven förändras och utvecklas. En maskros kan växa genom asfalt och dess frön sprids för vinden. Steg för steg utbildas och utvecklas målgruppen genom CordaNova-materialet, för att slutligen ha så mycket kunskap att hen kan flyga självständigt och landa på ny mark. ”

Med ny formgivning, fräscha bilder och en modern färgskala har vi tillsammans med författarnas fantastiska manus skapat en mattebok som kommer att stå sig i många år!