Kund:

Johan Frid

Uppdrag:

Hemsida

Vårt samarbete med konstnären och författaren Johan Frid har pågått under många år. Han har skrivit tre gedigna böcker i bild, form och skapa som vi har formgivit och gett ut. (Vi säljer hans böcker i vår webshop om ni vill läsa mer.)

Nu har vi fått möjligheten att skapa en hemsida åt honom. Önskemålet var en enkel hemsida där mottagarna kan få ta del av några av hans verk och på ett enkelt sätt kunna komma i kontakt med honom. En stilren hemsida, gärna i vitt, svart och grått, där konstverken får stå i fokus.

Vi har valt att arbeta om ett trevligt WordPress-tema till något specifikt som passar Johan. Med en enkel och tydlig formgivning, ett fåtal menyer, och en enda sida som man navigerar sig fram genom att scrolla nedåt, så kallad single page website, känns hemsidan väldigt fräsch och modern. Den innehåller det allra nödvändigaste för en konstnär; en presentation av konstverk, ett cv och kontaktuppgifter. Vi fyllde på med en beskrivande text av Johans Frids konstnärskap (skriven av Daniel Werkmäster, chef för Uppsalas konstmuseum), en kort information om Johans böcker och pedagogiska verksamhet. En bloggliknande meny för aktuella utställningar, spännande projekt och annat.

Första sidan innehåller ett utsnitt av en av hans senaste målningar, An even greater turf. Tanken är att hemsidan ska vara levande och på ett enkelt sätt kan man levandegöra sidan genom att bland annat byta ut den bilden. Presentationen av övriga verk visas öppet i ett galleri. Galleriet kommer med jämna mellanrum att förändras. Bilder på verk kommer att bytas ut, läggas till och troligtvis kategoriseras efter Måleri, Skulptur och Installation.

Vi tycker att det känns roligt att ett önskemål om en enkel hemsida har resulterat i en så snygg, stilren och användarvänlig sida. Det är även väldigt roligt att Johan känner sig riktigt nöjd och att han på ett enkelt sätt kan hålla sin sida uppdaterad med nya konstverk.

Välkommen till hans sida: johanfrid.se