Kund:

Gleerups Utbildning AB

Uppdrag:

Läromedel

CordaNova är en läromedelsserie i matematik för kommunal vuxenutbildning som vi tagit fram åt Gleerups Utbildning AB. Nu har böckerna uppdaterats med kapitel om programmering.

För att eleverna lätt ska kunna orientera sig i böckerna, har alla olika pedagogiska delar som övningar och exempel, fått en tydlig identifikation med hjälp av färg, grafik och typografi. Varje enskild bok har varsin huvudfärg på ingressidor och huvudrubriker för att skapa lite variation.

Eftersom böckerna vänder sig till vuxna kom vi tillsammans med förlag och författare fram till att bilderna genomgående skulle vara riktiga foton eller realistiska 3D-bilder från den vuxna vardagen.

Bokserien består av tre elevböcker och därför ville vi att omslagen skulle ha en tydlig identitet, men samtidigt kunna utvecklas i kommande böcker. Så här skrev Fridha när hon presenterade omslagen för författarna:

”Kombinationen av ordet nova och de gamla Corda-omslagen fick mig att tänka på en blomma. Att blommans kronblad är som en stjärna och precis som en blomma kan eleven förändras och utvecklas. En maskros kan växa genom asfalt och dess frön sprids för vinden. Steg för steg utbildas och utvecklas målgruppen genom CordaNova-materialet, för att slutligen ha så mycket kunskap att hen kan flyga självständigt och landa på ny mark. ”

Med ny formgivning, fräscha bilder och en modern färgskala har vi tillsammans med författarnas fantastiska manus skapat en mattebok som kommer att stå sig i många år!

Författare:

CordaNova, delkurs 1 och 2 samt Övningshäfte 1 och 2: Elisabet Bellander, Ragnar Danielsson, Gert Gabrielsson och Bengt Löfstrand

CordaNova, delkurs 3 och delkurs 4: Ragnar Danielsson, Gert Gabrielsson och Bengt Löfstrand

Gå till Gleerups Utbildning AB för att läsa mer.